Blauwe biologische gin

Hoe destilleer je de geschiedenis van de Leidsche Giftmengster in een gin? Door in de ingrediënten haar verhaal terug te laten komen.

We distilleren met alleen maar biologische ingrediënten; zonder bestrijdingsmiddelen, smaakversterkers of conserveringsmiddelen. De blauwe kleur komt uit de jeneverbesschil en het blauwe viooltje.

De Nederlandse vlier geeft de bijzondere smaak aan Goeie Mie gin: fris, floraal, maar niet zoet. Vergis je niet in deze allemansvriend: vlierbloesem wordt ook wel ‘heksenkruid’ genoemd, de bes is ongekookt ook licht giftig..

Heksenkruid

Botanicals in Goeie Mie

De biologische wintertarwe legt een zachte basis voor de rest van de gin: een soepelere alcohol dan suikerbiet, wat in de meeste gevallen gebruikt wordt. Zo komen de bijzondere smaken van onze botanicals beter uit! Vlierbloesem en vlierbes geven de frisse, zuivere smaak. Kruidigheid geeft kardamon en sint-janskruid, aangevuld met de andere ingrediënten. Try MIE!

Jeneverbes

Ooit gedestilleerd als medicijn tegen maagpijn.

Appel

Voorgeproefd door Sneeuwwitje!

Sint-Janskruid

Vernoemd naar de heilige van het licht.

Limoen

In Disneyfilms wordt limoengroen gebruikt voor het kwaad..

Vlierbes

Ongekookt licht giftig

Vlierbloesem

Bijnaam: 'heksenkruid'.

Kardamon

Superfris, gedroogd & gifvrij.

Koriander zaad

"Ontgifter van de armen"

Winter tarwe

Fris en granig.

Blauwe viooltjes

Wel eetbaar, gevaarlijk kleurtje.

Kom je eigen gin destilleren

Altijd al benieuwd geweest naar hoe je gin maakt? Leer alles in onze tweeënhalf uur durende workshop, waar je begint met een proeverij, je eigen recept bedenkt en in een keteltje je fles destilleert. Deze is aan het einde van de dag klaar om mee naar huis te nemen!

Serves & cocktails

Benieuwd naar hoe je Goeie Mie gin het beste mixt? Bekijk onze serves & cocktails. Naast lekkere mixjes zoals de klassieke GT of Mie met Rose Lemonade hebben we ook wat spannende cocktails voor je bedacht.